Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Hof van Twente - TaalTafel

Hof van Twente wil een vaste en een mobiele TaalTafel inzetten om mensen met een taalachterstand te ondersteunen.

De gemeente Hof van Twente ondersteunt mensen met een taalachterstand en doet dit samen met de partners Salut, ROC van Twente, VluchtelingenWerk Hof van Twente, Stichting Lezen & Schrijven en Bibliotheek Hof van Twente. Een groot deel van het non-formele aanbod voor deze doelgroep vindt plaats in Bibliotheek Goor en bestaat uit een Taalpunt, Taalcafé en faciliteiten voor taalvrijwilligers om met hun cliënt te oefenen. Toen de basis van dit non-formeel aanbod was gelegd bleek er in de praktijk veel behoefte aan geschikte leermiddelen. Een uitermate geschikt leermiddel is de TaalTafel.

Een TaalTafel is een multitouchtafel met software waarmee cliënten allerlei taalspellen kunnen doen en zo spelenderwijs de Nederlandse taal eigen kunnen maken. De TaalTafel is beschikbaar als een vaste tafel maar ook in een kleinere draagbare versie. In Bibliotheek Goor ligt nu het zwaartepunt van het non-formele taalaanbod en is daarom geschikt voor een vaste tafel. De gemeente Hof van Twente bestaat echter uit meerdere kleine woonkernen zoals Delden, Markelo en Diepenheim. Ook daar willen we, samen met de partners, de mobiele TaalTafel inzetten voor het taalaanbod in de bibliotheekvestigingen of wijkcentra. De mobiele versie is ook zeer geschikt voor promotieactiviteiten b.v. bij stakeholders of bedrijven.

  • Samenwerking van: Bibliotheek Hof van Twente, Gemeente Hof van Twente, Salut en VluchtelingenWerk Hof van Twente. 

Meer weten over dit project? Neem contact op met Peter Bonekamp: p.bonekamp@bibliotheekhengelo.nl, 074-2452589 of 06-20183524.

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier.

 

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...

SAMENWERKINGSPARTNERS

Lees meer...