Enschede - Tablets voor laaggeletterden

Het project 'Tablets voor laaggeletterden' is een innovatief project om laaggeletterden in Enschede, met name de zeer moeilijk bereikbare groep NT1-ers, te stimuleren om zich met behulp van een tablet te bekwamen in de Nederlandse taal.

Door de Bibliotheek Noord-Oost Friesland wordt momenteel een serious game ontwikkeld voor laaggeletterden. Deze serious game zal ook door andere Bibliotheken gebruikt mogen gaan worden en maakt deel uit van de voorgenomen aanpak in Enschede, gericht op werklozen en -zoekenden, niet-zelfredzame ouderen, niet-westerse inwoners. Deze aanpak combineert persoonlijke begeleiding, een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkelplan, een taalmaatje, formeel en informeel leren, een tablet met een serious game en het inschakelen wijkwelzijn en de vrijwilligerscentrale. Toeleiding van deelnemers vindt plaats via de gemeentelijke wijkteams , Power en Alifa.

De geslaagde deelnemers worden opgenomen in een nazorg- en coachingstraject.

  • Samenwerking van: Bibliotheek Enschede, Gemeente Enschede, Power Enschede, Alifa, Bibliotheek Assen, The Alignmenthouse, Vereniging openbare Bibliotheken Overijssel.

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.

Ondertekening Taal Werkt! project in Ommen

Woensdag 26 juni kwamen de betrokken organisaties bij het project Taal Werkt! Een krachtige gezinsaanpak samen in Bibliotheek Ommen. Zij zetten hun handtekening onder de samenwerking en bespraken met elkaar de kansen en uitdagingen.

Lees meer...

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...