Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Twenterand - Versterken digitale vaardigheden

Eén miljoen mensen in nederland is digibeet.  Voor hen is het moeilijk of onmogelijk om met internet om te gaan, e-mails te versturen of anderszins te communiceren via sociale media. Wanneer de landelijke cijfers worden vertaald naar de gemeente Twenterand zijn ruim 2000 mensen digibeet.
In de huidige samenleving hebben burgers basale (digitale) vaardigheden nodig om zelfredzaam te zijn. In de gedigitaliseerde maatschappij kan men anders niet meer meekomen, waardoor er voor deze groep een steeds grotere kloof ontstaat. 

Met verschillende themagerichte workshops op digitaal gebied leert de cursist om te typen en e-mailen en te zoeken op internet. De cursist leert via filmpjes hoe het werkt en kan volop onder begeleiding in een kleine groep oefenen, maar ook zelf thuis op eigen tempo. De workshop wordt aangeboden als onderdeel van het Taalpunt. Geschoolde vrijwilligers begeleiden de cursisten. Daarnaast kunnen er workshops worden gehouden in samenwerking met Stichting Zorgsaam. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan workshops internetbankieren, social media, Marktplaats en e-mailen. 

  • Samenwerking van: Gemeente Twenterand, Bibliotheek Twenterand, Stichting ZorgSaam Twenterand.  

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier.

 

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...

SAMENWERKINGSPARTNERS

Lees meer...