Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Hof van Twente - Versterken digitale vaardigheden senioren

Aanbieden van een gratis programma voor senioren met onvoldoende digitale vaardigheden op drie locaties: Goor, Markelo en Delden, in de gemeente Hof van Twente. 

Bibliotheek Hof van Twente heeft al aanbod ontwikkeld door in Bibliotheek Goor de Klik & Tik en Digisterker cursussen aan te bieden. Maar de deelname aan deze cursussen blijft achter bij de verwachtingen en beperkt zich alleen tot Goor. Verder bleek in de praktijk dat de overstap van Klik &Tik naar Digisterker te groot is.

Door op drie locaties (Goor, Markelo en Delden) een programma aan te bieden waaraan senioren met onvoldoende digitale vaardigheden gratis kunnen deelnemen hoopt Hof van Twente de kloof te dichten. Het programma bestaat uit de bestaande cursussen Klik & Tik, Dagelijks gebruik van de computer en Digisterker. Deze cursussen zijn oplopend in moeilijkheidsgraad en worden in een doorlopende leerroute aangeboden met steeds enkele weken pauze ertussen. De niveauopbouw van de leerroute gaat van totaal geen enkele ervaring (Klik& Tik) tot behoorlijk digitaal vaardig (Digisterker).

  • Samenwerking van: Bibliotheek Hof van Twente, welzijnorganisatie Salut, PROO (Participatieraad Ouderen Overijssel), SeniorWeb Hengelo en de gemeente Hof van Twente.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Peter Bonekamp: p.bonekamp@bibliotheekhengelo.nl, 074-2452589 of 06-20183524.

Online magazine van Conferentie TaalWerkt!

Rondom de conferentie TaalWerkt! op 1 november 2018 is een online magazine gemaakt met alle highlights en naslag.

Bekijk het magazine hier.

 

Geslaagde conferentie (Digi)Taal Werkt!

Donderdag 1 november vond de conferentie (Digi)Taal Werkt! plaats in het Kulturhus Holten en wij kijken terug op een geslaagde dag! 

Lees meer...

Voorstelling Letter voor Letter groot succes in Hardenberg

In de week van de alfabetisering organiseerde de werkgroep Laaggeletterdheid Hardenberg in theater de Voorveghter de voorstelling ‘Letter voor letter’, met Drentse volkszanger Rene Karst en Carola Smit van BZN.

Lees meer...

SAMENWERKINGSPARTNERS

Lees meer...