Hof van Twente - Versterken digitale vaardigheden senioren

Aanbieden van een gratis programma voor senioren met onvoldoende digitale vaardigheden op drie locaties: Goor, Markelo en Delden, in de gemeente Hof van Twente. 

Bibliotheek Hof van Twente heeft al aanbod ontwikkeld door in Bibliotheek Goor de Klik & Tik en Digisterker cursussen aan te bieden. Maar de deelname aan deze cursussen blijft achter bij de verwachtingen en beperkt zich alleen tot Goor. Verder bleek in de praktijk dat de overstap van Klik &Tik naar Digisterker te groot is.

Door op drie locaties (Goor, Markelo en Delden) een programma aan te bieden waaraan senioren met onvoldoende digitale vaardigheden gratis kunnen deelnemen hoopt Hof van Twente de kloof te dichten. Het programma bestaat uit de bestaande cursussen Klik & Tik, Dagelijks gebruik van de computer en Digisterker. Deze cursussen zijn oplopend in moeilijkheidsgraad en worden in een doorlopende leerroute aangeboden met steeds enkele weken pauze ertussen. De niveauopbouw van de leerroute gaat van totaal geen enkele ervaring (Klik& Tik) tot behoorlijk digitaal vaardig (Digisterker).

  • Samenwerking van: Bibliotheek Hof van Twente, welzijnorganisatie Salut, PROO (Participatieraad Ouderen Overijssel), SeniorWeb Hengelo en de gemeente Hof van Twente.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Peter Bonekamp: p.bonekamp@bibliotheekhengelo.nl, 074-2452589 of 06-20183524.

Letter voor Letter in Kampen

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit zorgden vrijdag 8 november in Kampen voor een mooie show met Nederlandstalige toppers.

Lees meer...

Week van de Alfabetisering in het Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis besteedt op diverse manieren aandacht aan laaggeletterdheid. 

Lees meer...

Succesvolle taalconferentie Losser Totaal

Recht op taal, recht op toekomstkansen, dat is het motto van de taalconferentie die op 11 september werd georganiseerd in ’t Lossers hoes in Losser.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...

Online Magazine Taal Werkt! - zomereditie

In deze editie van het online magazine Taal Werkt! delen verschillende samenwerkingspartners hun ervaringen en worden de eerste resultaten van de monitoring gedeeld.

Bekijk het magazine hier.