Direct naar de inhoud

Wij geloven dat de essentie van een leefbare samenleving is
dat
burgers kunnen meedoen in de samenleving.

Daar zetten we ons iedere dag weer met passie voor in.

Hof van Twente - Versterken digitale vaardigheden senioren

Aanbieden van een gratis programma voor senioren met onvoldoende digitale vaardigheden op drie locaties: Goor, Markelo en Delden, in de gemeente Hof van Twente. 

Bibliotheek Hof van Twente heeft al aanbod ontwikkeld door in Bibliotheek Goor de Klik & Tik en Digisterker cursussen aan te bieden. Maar de deelname aan deze cursussen blijft achter bij de verwachtingen en beperkt zich alleen tot Goor. Verder bleek in de praktijk dat de overstap van Klik &Tik naar Digisterker te groot is.

Door op drie locaties (Goor, Markelo en Delden) een programma aan te bieden waaraan senioren met onvoldoende digitale vaardigheden gratis kunnen deelnemen hoopt Hof van Twente de kloof te dichten. Het programma bestaat uit de bestaande cursussen Klik & Tik, Dagelijks gebruik van de computer en Digisterker. Deze cursussen zijn oplopend in moeilijkheidsgraad en worden in een doorlopende leerroute aangeboden met steeds enkele weken pauze ertussen. De niveauopbouw van de leerroute gaat van totaal geen enkele ervaring (Klik& Tik) tot behoorlijk digitaal vaardig (Digisterker).

  • Samenwerking van: Bibliotheek Hof van Twente, welzijnorganisatie Salut, PROO (Participatieraad Ouderen Overijssel), SeniorWeb Hengelo en de gemeente Hof van Twente.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Peter Bonekamp: p.bonekamp@bibliotheekhengelo.nl, 074-2452589 of 06-20183524.

Project ‘Taal Werkt! op de werkvloer’ in de startblokken!

Eén op de negen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar oud heeft moeite met lezen en schrijven. 57% van deze laaggeletterden heeft een baan. De werkvloer is dus een belangrijke plek om deze groep mensen te kunnen bereiken. Het initiatief ‘Taal Werkt’ wil regionale en lokale verbindingen leggen om laaggeletterden eerder te signaleren en een passend leertraject aan te bieden. Paul Hulman, projectleider bij Rijnbrink vertelt over ‘Taal Werkt! op de werkvloer’.

Lees meer...

Terugblik conferentie Taal Werkt!

Op vrijdag 7 februari vond de conferentie Taal Werkt! plaats. Een week verder kijken we terug op een inspirerende en energieke bijeenkomst. Circa 100 mensen die allemaal een bijdrage leveren of willen leveren aan een basisvaardig Overijssel kwamen samen in De Gasfabriek in Deventer.

Lees meer...

Letter voor Letter-tour

Om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid treden zanger René Karst en voormalig BZN leden Carola Smit en Dick Plat op met het ontroerende en feestelijke theaterconcert Letter voor Letter.

Lees meer...

Samenwerking KonnecteD en de Bibliotheek Deventer

KonnecteD vind het belangrijk dat haar medewerkers regie hebben en houden op hun eigen leven en ontwikkeling. Daarom is een samenwerking gestart met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden.

Lees meer...